Feel at Home Training

Een training voor internationale mederwerkers van partners van het International Welcome Centre

Bedrijven in de regio Utrecht halen steeds vaker talent uit het buitenland. Voor werkprestaties en werkplezier is het belangrijk dat deze nieuwe internationale werknemers de juiste ondersteuning krijgen en zich snel thuis gaan voelen in Nederland.

Het International Welcome Centre Utrecht Region (IWCUR) organiseert daarom de Feel at Home Training. Hierin leren deelnemers over de Nederlandse (bedrijfs)cultuur, krijgen inzicht in cultuurverschillen en de do’s en don’ts in Nederland. Op deze manier maken ze kennis met de Nederlandse (bedrijfs)cultuur en doen ze praktische vaardigheden op die effectieve communicatie en samenwerking in internationale teams bevorderen.

Voor wie is deze training?

De Feel at Home training is geschikt voor werknemers die recent in Nederland zijn aangekomen of hier al enige tijd zijn. Tijdens de training verbreden ze hun kennis over de Nederlandse cultuur en ontmoeten ze andere internationals die tegen soortgelijke ervaringen hebben. Partners van het International Welcome Centre die de training aanbieden aan personeel ontvangen korting.

Opzet van de training

De training is interactief, direct praktisch toepasbaar en biedt ruimte voor discussie en onderlinge ideeënuitwisseling. Diverse activiteiten stimuleren actieve deelname. De focus van de training ligt op de toepasbaarheid binnen de eigen praktijk: de deelnemers gaan naar huis met concrete handvatten, tips en materialen die ze gelijk de volgende dag kunnen gebruiken.

Doelstellingen van de training

  • Na de training zijn de deelnemers bekend met algemene Nederlandse cultuurstandaarden en de do’s en don’ts van de Nederlandse bedrijfscultuur.
  • De deelnemers hebben inzicht gekregen in vragen als: wanneer is een afspraak een afspraak? Hoe gelijkwaardig kun je met je leidinggevende omgaan? Hoe persoonlijk is het contact met je collega’s? Hoe geef en ontvang je feedback?
  • Het bewustzijn van de eigen cultuur is vergroot en de deelnemers hebben ervaren hoe hun eigen culturele percepties en voorkeuren invloed hebben op communicatie en samenwerking.
  • Na de training beschikken de deelnemers over nieuwe kennis en vaardigheden die hen in staat stellen om zich meer thuis te voelen in hun nieuwe (werk)omgeving.

Trainer

De training wordt verzorgd door Radboud in’to Languages, het expertisecentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van taal- en communicatietrainingen. De leiding is in handen van een senior trainer met brede ervaring met trainingsprogramma’s voor interculturele competentie-ontwikkeling.

Kosten

De kosten voor de Feel at Home Training bedragen €350 per deelnemer. Partners van het IWCUR ontvangen een korting van 20% en betalen €280 per deelnemer voor de eerste vijf deelnemers.

Meer informatie

Bent u partner van het International Welcome Centre en wilt u deze training aanbieden aan uw medewerkers?

Neem contact op

Indien u nog geen partner bent, bieden wij u graag meer informatie over onze partnerships en samenwerkingsmogelijkheden.

Samenwerkingsmogelijkheden