Over ons

Utrecht International Center

Het Utrecht International Center helpt internationale nieuwkomers settelen in de regio.

Het doel van het Utrecht International Center is om de regio Utrecht op de kaart te zetten als aantrekkelijke bestemming om naartoe te komen én te blijven wonen en werken. Wij zijn van mening dat een nieuw leven opbouwen in het buitenland aangenaam moet zijn. Zij die deze grote stap nemen, zouden niet vanwege onoverkomelijke obstakels moeten besluiten om weer te vertrekken. Door internationale nieuwkomers van de juiste ondersteuning te voorzien, dragen we bij aan het aantrekken én behouden van talent.

Bij ons centraal gelegen kantoor in Utrecht:

  • Bieden we uitstekende klantenservice aan onze balies. Internationals regelen hun verblijfsvergunning bij onze IND-balie en handelen hun eerste inschrijving in de BRP af bij onze Burgerzakenbalie.
  • Helpen we internationale inwoners aan actuele en accurate informatie over leven in Nederland en specifiek de regio Utrecht bij onze informatiebalie, op onze website en tijdens evenementen. Samen met onze partners voorzien wij hen van Engelstalige informatie over onderwerpen als huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, taal, cultuur en meer.
  • Zorgen we voor toegang tot de lokale internationale gemeenschap. Ze bouwen een sociaal netwerk op tijdens onze netwerkevenementen.

We werken hierin samen met publieke organisaties, het bedrijfsleven en kennisorganisaties. Onze partners bieden aan internationals hun diensten aan, of hebben internationale medewerkers in dienst. Allebei willen ze internationaal talent van de juiste ondersteuning voorzien.

Meer over onze diensten

 

Het Utrecht International Center in cijfers - In 2022 hadden we:

Wilt u samenwerken?

Wij brengen onze partners in contact met internationals en verwijzen onze klanten door naar uw diensten. Bedrijven met internationale medewerkers ondersteunen we met het helpen landen van hun personeel. Bekijk ons partnerprogramma voor meer informatie.

Bekijk de voordelen

Onze ambassadeurs

Het Utrecht International Center is initiatiefnemer van de UR-Glocal ambassadeursclub: een club bestaande uit internationale inwoners uit de stad en regio Utrecht. Het is voor ons belangrijk om onze diensten en activiteiten te baseren op de behoeften van de internationals. Onze ambassadeurs voorzien ons hierin van waardevolle feedback en organiseren activiteiten voor de regionale internationale community.

Meer informatie

Heeft u vragen?

Kom gerust eens langs of neem contact met ons op.

Contact